Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..Perbezaan keropok "sonyeng mbak teng teng" (mi mi) dulu dan sekarang


Tuesday, February 7, 2012

Doodle story..Perbezaan keropok "sonyeng mbak teng teng" (mi mi) dulu dan sekarang

.


Sebelum tu Wan nak kasi taw apa tu "sonyeng mbak teng teng" sebenarnya tu dalam bahasa sarawak.. maksud "sonyeng mbak teng teng" lak ialah "Kucing membawa Gitar" Sonyeng= kucing , mbak=bawa , teng teng=gitar (teng teng bahsa budak kecik..Oleh kerana bunyi gitar teng teng je..hehehe).Kenapa keropok nie diberi nama sebagai "sonyeng mbak teng teng".sedangkan nama keropok nie ialah keropok Mi-Mi.Kalau korang perasaan keropok Mi-Mi nie ada seekor kucing yang membawa gitar pada bungkusan nya..Esok sila beli keropok Mi-Mi k..

Dan sekarang mari kita bongkar rahsia keropok nie..Apa yang membezakan Keropok nie dulu dan sekarang ...



Dulu bukak pun dah meruah dah..boleh kutip lagi yang tumpah tu..ahahha


sekarang lak



angin


Owh...angin je...


Tu je.



Seperti biasa kalau suka entri kali nie klik like dan sponsor Wan rm0.20 ..senang je klik nie.Don’t go breaking my heart...


Terima kasih


.



14 comments:

keri ikhwan said...

haha... comel sungguh anak kucing tuh.. bukan kopok Mi-Mi je.. kopok Bika, Super Ring, semua pun sama... makin sket je isi

O CIKTEDDY said...

hah,stuju giler.haha

loVe puRpLe said...

hhehhe boleh jg kesihatan.. tak elok mkn junk food banyak3 heheh (^-^)

AmirahSM said...

plastik je besar tp isi sikit kn.he

Amiirah-Cassan said...

benar yaaa , ku stuju 100% , jaik syarikat keropok sekarang towk , bahaha

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

comel jer nama kopok 2.... tp skang kebanyakan kopok banyak angin.. nampak je gemuk... tp dlm cinonet je... bek beli kopok murni.;).

syasyajohan said...

tak pernah tau pun keropok tu ade nama lain.comellll.

memang banyak yang isi makin sikit.

Feenas Sya said...

tahu tak ape ..
memang tak puas hati .!

umie said...

Comel doodle ktk..suka kmk diat...nand admire kmk ngan ktk blh lukis ya..

Ckin Kembaq said...

semua keropok..bungkusan je besar..buka tengok, alah...sangat sikit.... huhu

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

bukan keropok err... ape name die??tak reti nak sebut, semua keropok pun macam tuh..

puteяi ʓαняα said...

dahlah mahal. besar. tengok2 angin je lebih. isi sikit. amat mengecewakan -.-

nurhuda nabila said...

uuuu .. mmg bengang skrang ni mmg da trdekut , pastu nk untung lebih .. benggang je rse ..

ستي نور فريحة said...

mohon copy...untuk entry