Wadah Madrasah Pengalaman: Dari lensa ku : High Speed Photography


Thursday, June 7, 2012

Dari lensa ku : High Speed Photography

.

Sony alpha a55|18-55 kitlens
ISO 200|f/5.6|1/1250


Assalamualaikum...

Hai korang..Kali nie Wan nak share High Speed photography dari Wan lak satu gambar je..Yang kat atas tu..ehehe..Sebelum nie Wan dah kongsi :


Jadi skang Wan kongsi lah pulak yang nie.gambar nie Dah lama jugak Wan ambik..Sesapa yang freind kat FB wan tu..mesti dah tengok ...Seperti yang korang dah tengok kat bawak gambar tu wan dah nyatakan exif gambar..Kalau sesapa nak cuba boleh lah..Korang isi je air dalam belon dan pecahkan guna jarum..Korang tak boleh buat sorang sorang taw ..korang perlu ada teman sorang lagi..Sorang untuk pecahkan belon kroang tu..Pastikan korang hitung dan snap masa nak pecah tu betul betul tepat..kalau tak tepat mesti tak berjaya..Wan dapat gambar nie dendan dua cubaan..Rasanya korang pun boleh kan..


K lah korang..Nie je yang Wan nak kongsi..hehehee..peace


Kalau ada kritikan atau pendapat silalah nyatakan diruangan komen..Kita sama sama belajar ye..

Jika entri kali nie berguna like/share dan klik button Donate jika sudi..terima kasih 
Sudi lah kiranya klik link dibawah untuk memberi sumbangan kepada blog ini..Terima kasih sangat sangat

TRAIN'S
Saving Planet


 
 
.





10 comments:

FARAH deeb said...

Wauuu tak pernah wat eksperimen ni lagi. Cantik bro!
My latest Entry :)
Cuti-cuti M'sia: D'Ark Resort Janda Baik, Pahang

! NZ Si Panglipur Lara ! said...

serius CANTIK !!
klau ade mse, nak try laarr.

AmirahSyafiqah ♥ said...

hebat! :)

maszmadi said...

salam kenal,

bestnyer kalu dapat ambik gambar macam tu..... masz baru berjinak2 ngan photograpy, tapi ambik gambar suka2 jerk n as hobby... nanti leh blajar kat sini yerk.. :)

wani said...

cantek2
bez kalaw jadi macam wan...

Sally Yatiey said...

Kacakkkk! :)

Nurul Aine said...

awesomeee ^_^

Nurul Aine said...

cuba wan buat dengan silaw matahari, mesti kita bule nampak serakan cahaya sekali..

Nisha Izlyn said...

very great!

Nisha Izlyn said...

sekali gus je tangkap high speed