Wadah Madrasah Pengalaman: Sebenarnya ular sawa diberi makan tikus bukan kucing hidup


Monday, January 6, 2014

Sebenarnya ular sawa diberi makan tikus bukan kucing hidup

.



Assalamualaikum

Mengenai post yang sebelum ini
http://wanhazel.blogspot.com/2014/01/bagi-ular-sawa-makan-anak-kucing-hidup.html

Sesungguhnya ALLAH yang maha mengetahui
Antara kebenaran dan kebohongan sendiri lah yang fikir
Mohon maaf kepada owner ular sawa kerana menyebarkan sangkaan buruk
Jika benar tikus mungkin lebih baik




Buat pencinta kucing
Janganlah kerana perkara seperti ini korang hilang sifat malu pada diri
Bila baca balik komen komen semua
Rasa macam korang tak layak plak jaga si kucing comel
Dengan mencarut si hawa bertudung
Dengan nama ALLAH disambung dengan carutan carutan dari si adam
Yang konon nya sayang haiwan
Padahal komen dari korang semua sakit hati lak baca
Ayat dan perkataan yang tak elok dilontarkan

Malu rasa nya
Padahal ISLAM..
Ingat semua..sedang yahudi lagikan Nabi bagi makan
Inikan kita sesama ISLAM

Dan buat diri saya sendiri
Sebelum membuat andaian lebih baik siasat dan bertanya terus

Buat owner ular terbabit
Tak kisah lah nak bagi makan apa
Lebih baik jangan buat perkara macam tu lagi
Ia mengundang parah dan binasa pada diri

Owh ye
Tak pasal pasal terpalit dosa bersangka buruk plak
ALLAH ...
:'(


Saya tidak memihak pada siapa siapa



.



4 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

niat bergurau mgkin tp lain akibatnya..hasilnya..

terutama utk pencinta kucing..

Ayuni said...

Masalahnya tuan punye twitter sendiri yang buat statement, kadang-kadang gambar boleh menipu, tapi ayat pun jagalah sikit...

Akeyla Azmi said...

Nasibbaik qila tak mencarut hem.
Betul, jgn lah main2 sangat.
Tak lawak pun.

Danini Soffi said...

Betul tu Ayuni dan Nuyui..pasal apa mula2 tu letak anak kucing..dah tu ada plak dia seronok dengar bunyi tulang anak kucing patah waktu kena telan si ringgo.
Akak dah bela kucing lama dah, memang sensitif part2 macam tu.