Wadah Madrasah Pengalaman: Freebies Artword Scrapbook Fonts


Thursday, November 17, 2011

Freebies Artword Scrapbook Fonts

.


Assalamualaikum...


Hai korang...Hari nie Wan watkan freebies huruf lak untuk korang..Huruf scrapbook.Yang berjahit jahit nie.Kalau nak buat sendiri memang susah kot.Macam kat Tutorial nie..

-Tutorial Artword Scrapbook_Adobe Photoshop


K
orang nak tak??kalau nak..Klik kat gambar bawah nie...Lepas tu korang klik kanan and save lah kat Laptop korang...Gambar agak besar sikit bagi memudakan proses korang nak edit nanti..ehehhe..Mestilah buat yang terbaik untuk korang kan..Tak kan nak bagi freebies yang cikai cikai kot..hehehe..


Lepas nie boleh lah wat Header Blog korang dengan Huruf huruf yang Wan sediakan nie..So tunggu apa lagi..cepat cepat lah save..ehehhe




Ok...dah save ke??so skang nie Wan nak wat sikit Tutorial nak cut and paste huruf nie..Senang je..Kalau yang dah taw tu mesti senang je kan.


Mula mula korang open lah adobe korang dan huruf nie..Lepas tu korang klik pada anak panah no 1 macam kat gambar bawah nie..dan korang pilih lah huruf yang korang nak potong tu.macam kat anak panah no 2 dalam gambar kat bawah nie..



Bila dah pilih dan petakkan huruf korang tu..Korang tekan serentak kat keyboard korang CTRL + X or CTRL + C..Bila dah tekan tu..Korang klik lak tempat korang nak paste huruf tu..contoh nya kat file korang yang nak wat header..Macam kat bawah nie..


Bila dah klik file tempat nak paste tu..Korang tekan lak serentak CTRL + V untuk paste..So selesai paste...



Dan kalau korang nak resize huruf tu..Korang leh tengok Tutorial nie..

-Tutorial Resize Objek elakkan Objek penyek

Dan kalau korang nak ubah warna huruf korang tu lak...Korang tengok tutorial nie lak..

-Teknik mudah tukar warna objek


So selamat mencuba dan menggunakan freeies nie..

Papai.


Lain lain yang menarik untuk dikongsi

.



21 comments:

-✿Ayu✿- said...

app.dlm cs3 x sama ke dlm cs5? ayu cuma ade cs3...byk kali dh try buat art ni...tp x jd... huhuhu

Wan_hazel said...

-✿Ayu✿-

wan guna cs3...boleh je...cs5 pun boleh jugak..sama je

UNA budak BAEQ said...

cunnn .
tenkiu dah download .
mueheheh

Yun said...

nang kacak...
thnx sb bg tutorial...":D

Wan_hazel said...

Yun

makceh..ehehhe..peace

ANA FARHA said...

terima kasih share benda ni.. berguna untuk masa hadapan.. :)

Wan_hazel said...

sama2...peace

Azhafizah[フィザ] said...

best ni.>.<

merahitujambu said...

comelnyaaaa

cik aida said...

aida ambik jugak

Scha sooyoung said...

saye nk tnye,knape bile saye bkk adobe photoshop cs3 tu....dia keluar leps 2 tibe2 die hilang..camne ni?.....tolong... :'(

Wan_hazel said...

try klik kanan n run k..

Scha sooyoung said...

klau kite dh copy hruf tu,kite nk paste kat mne,klau kat photoscape x bleh..camne nie??

Wan_hazel said...

kena guna adobe

Scha sooyoung said...

cm ne nk buat layer ade 2..??

Wan_hazel said...

Scha sooyoung

tekan nie CTRL+SHIFT +N kat keyboard

Iza Zaty said...

Wahh . thx ye abg !!

Anonymous said...

awk nk tanye skit bole tak,, awk pkai font ape erkk 4 tutorial nih

Wan_hazel said...

nama tulisan tu porky

Budak Giler Cadbury said...

saya mintak izin ambik ye :) thanks

Khairiyah said...

Thanks. Saya nak try guna ni.