Wadah Madrasah Pengalaman: Kenapa income korang tak naik naik??


Wednesday, November 30, 2011

Kenapa income korang tak naik naik??

.


Assalamualaikum...


Kali nie Wan nak terbitkan lak entri kenapa income korang tak naik naik.Salah satu sebab nya korang terlalu gelojoh nak income nie..Sampaikan ada yang sanggup klik Iklan sendiri..Tak kira lah Churp Churp ke , Says ke ,Nuffnang ke atau yang sama waktu dengan nya..Wan dah selalu pesan dan selalu sangat kasi taw korang..Kalau korang klik iklan sendiri IP adddress korang ,pihak pengiklan tu akan kesan..Sia sia saja korang tekan 10 kali 40 kali.Ingatkan nak income lebih kan padahal apa yang korang wat tu sia sia je..Ingat IP address korang dikesan..


Sampai ada yang tanya..lepas klik iklan tu terus CLOSE ke??Kenapa korang klik kalau korang close..Orang klik nie sebab nak tengok iklan tu..Nak tahu apa yang dalam iklan tu..Bukan sekadar nak klik klik je..Rimas jugak Wan bila ditanya dengan beribu ribu macam persoalan mengenai Churp Churp nie...Padahal dalam Churp Churp tu dah ditetapkan apa yang boleh dan apa yang tak boleh..Nak dapat income lebih ada cara nya..Sebab tu cikgu ajar kita baca..So baca apa rule yang ada dalam Churp Churp atau tempat korang dapat iklan korang tu.


Jangan paksa orang dan jangan Wat tindakan yang memburukkan prestasi blog atau profile korang terhadap pihak pengiklan tu..Contoh macam dalam entri bawah nie..Wan memang tak suka kalau orang wat macam nie..Ingat orang boleh je komplen kat pihak pengiklan tu kalau dia orang marah sangat..So sapa yang rugi korang gak..Nanti tiba tiba je lah korang dapat notis bertulis korang dianggap SPAM tempat orang...Waktu tu Wan dapat kata padan muka je lah..


Satu Klik berlambak tabs ADS keluar...Rezeki tu haram ke tak??


W
an pun hairan kenapa lah korang nie sampai sanggup nak buat Group kat Facebook nie..Aiyo..nanti tak pasal pasal korang kena BANNED oleh pihak pengiklan..Baru padan muka..Sekadar berpesan je..Lepas nie jangan invited Wan kat group or page tu k...Wan tak nak terlibat.


D
ah penat membebel nie apa kata Wan kongsi sedikit cara Wan dapat income..Cara nya senang..ikut peraturan yang dah ditetapkan..Tak paksa orang klik iklan kita..Dan tak de istilah "U klik i klik".Dan tak SPAM pada inbox orang..Korang ada Facebook kan Twitter..Kenapa tak share je kat Facebook atau Twitter korang..Manalah taw ade yang tertarik nak tengok iklan tu..Macam yang Wan wat nie pun boleh..Korang boleh klik kat bawah nie..Kalau korang suka korang akan suka..kalau tak mesti korang tak suka..Tengok dulu baru tahu..kat bawah nie Iklan taw..


Ada tak yang tertarik nak klik??Kalau tak de tu maknanye iklan Wan tak menarik untuk dilihat..Kalau ade Alhamdullillah..So tanpa menipu kita leh dapat income..Yang penting niat betul ..Iklan kat atas tu satu klik 40sen.Kalau tak pun korang leh tengok contoh macam kat entri nie..Wan dapat income beberapa puluhsen dari entri tu je.


Pertandingan Photography "Tak nak Merokok" lebih dari RM4000 untuk dimenangi



Entri tu untuk income dari sini

Kontes Photography "Tak Nak Merokok"


S
enang je kan..Kalau betul cara dan betul niat mesti kita akan dapat income dengan senang.Biar lambat asal selamat dan sikit sikit lama lama jadi bukit.Betul tak??


Matlamat tak pernah menghalalkan cara ...
Renungkan dan fikirkan sejenak


Lain lain yang menarik

.



21 comments:

lisa min said...

entry yang sangat2 bagus.. terima kasih untuk nasihat =)

farez shah said...

wan macam mne nak letak button churp2 kt sidebar blog macam yg wan buat tu

Nurul CLumsy Gurl said...

nape die tulis Bandwidth Limit Exceeded

The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later

Wan_hazel said...

mohd zakwan..

komen anda telah diremove...SPAM pada komen...

Wan_hazel said...

lisa min

sama2..

Wan_hazel said...

farez shah

caranya sama macam wat floating icon..ade tuto wan

Wan_hazel said...

Nurul CLumsy Gurl

ade masalh dgn application tu..kadang ok kadang tak ok

k.h.a.l.i.l.a said...

betul2... trime kasih wan for sharing. mmg x expert langsung pasal benda2 ni. :)

shida'R said...

wan shida sokong entry nih ^_^

Solihahazahar said...

wahh nice infooo :))

Anonymous said...

thanks wan! ;) cerita la ttg says.my , hearbeat , nuffnang pulak...saya org pertama akan baca hihi! saya nak join tapi takut income dpt sikit jer :/

NurSyafinaz said...

wow...tq wat entry ni...
sy baru try wat nuffnang n HB...
dpt ilmu lagi...hehe
tq :D

HujanMenjerit said...

kalau ada orang nak klik, suka ajaa...tak nak klik, tuan rumah bukan tau pon. hihi

Wan_hazel said...

k.h.a.l.i.l.a
ehhehe//welkam..peace

Wan_hazel said...

shida'R

tengs taw shida...

Wan_hazel said...

Solihahazahar

tengs

Wan_hazel said...

Anonymous
yang tlain2 wan tak tahu lak..bab tu tak cerita..ehehe

Wan_hazel said...

NurSyafinaz

welkam..ehehe..peace

Wan_hazel said...

HujanMenjeri

yep betul tu

Anonymous said...

Sorry la law soalan saya kat FB haritu bagi wan rimass. Sebab saya tak tahu apa2 pun tntang churp2 ni..
Baru jek buat ! Hmmm

Official Silent said...

tq for the advice..^^ saya baru je buat tapi mcm ada masalah nak share la...xleh nak tekan button :( mintak2 la elok pas ni.. :)