Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial Buat website / Template / Blogskin style tersendiri dengan WebMatrix


Tuesday, November 22, 2011

Tutorial Buat website / Template / Blogskin style tersendiri dengan WebMatrix

.



Assalamualaikum..


Kali nie Wan kongsi WebMatrix kat korang..Korang boleh Klik Link kat bawah nie untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi mengenai WebMatrix nie..Korang boleh gubah sendiri Koding korang..Tapi kena baca Tutorial atau tengok Video yang dia orang sediakan kat dalam page tu..So ambik masa nak tengok video tu..


WEBMATRIX




Webmatrix nie dibuat untuk memudahkan korang memahami dan menukar koding yang korang nak buat tu..Kalau korang tengok betul betul Video dalam page tu mesti korang faham..Kalau tak..Tak faham lah..Rasanya perlu install software tu dalam laptop korang..




Apa apa pun sebelum korang cuba.. Backup dulu template korang sebelum korang pindahkan koding yang dah korang buat tu..Wan belum lagi cuba bende nie ..Segala pertanyaan korang tak boleh tanya kat Wan taw..Bab Wan pun tak tahu..Sekadar berkongsi je..


WEBMATRIX


Selamat mencuba.


Lain lain yang menarik untuk dikongsi
-Churp Churp beri ganjaran untuk beli DSLR
-Drama, suspense and a dash of cooking.
-Wanna see bright lights that will liven your night?
-Have yourself a Purrfect adventure with PUSS IN BOOTS!
-Surf, stream and more from your comfiest couch!
-Where do you want to X-Cape to?

.



9 comments:

rebellion said...

wah, menarik gak webmatrix ni, thanks for sharing bro

Wan_hazel said...

welkam..

Mohamad Amzar said...

bro, buat kan tutorial webmatrix ni boleh? ^_^

Wan_hazel said...

alamak bro...wan pun tak reti guna nie..ehehehe..cuma share je

♥♥EedaSygKamO♥♥ said...

Tutorial yg berguna =))

Ivyiyona said...

Tkut VIRUS lah..VIDEO Nye PANJANG SANGAT AHAHA

Boo said...

Assalamualaikum wan..
sheila try cuba benda ni kejap lagi. pasal tak back up template lama. ayoyoyoooo

★ NuNa ★ said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ,, webMatrix ,, baru dengar , sebelum ni dengar KAD MATRIX je . * terselah kekunoannya * HAHAHAHA

Janji said...

wahhh,,, nice bro...