Wadah Madrasah Pengalaman: Satu Klik berlambak tabs ADS keluar...Rezeki tu haram ke tak??


Tuesday, November 29, 2011

Satu Klik berlambak tabs ADS keluar...Rezeki tu haram ke tak??

.

Assalamualikum...


K
ali nie Wan nak ulas sikit mengenai Iklan yang berlambak lambak keluar kalau kita terklik satu button yang salah nie..Bukan satu tab je terbuka tapi berpuluh puluh..kalau boleh nak letak semua iklan yang dia ada..Padahal benda nie menyusahkan pengguna..Tidak bagi Wan tapi mungkin bagi yang lain..Lebih lebih lagi kalau yang guna line internet yang slow..Dan laptop yang tak seberapa..Mesti dah kena sumpah seranah korang..Dan mungkin income yang korang dapat tu jadi macam sia sia..Memang lah income cepat naik tapi fikir jugak sama da income tu jadi halal or haram dengan cara kita yang salah tu..Kalau kena seorang je tak pe..kalau dah beribu ribu orang klik tak ke menderita hidup kita..Lepas tu makan lagi income yang kita dapat dari cara yang salah tu..Tak kisahlah kat button tu korang tulis..Jangan klik..Manusia mesti nak cuba nye.Kalau yang ok ok lah penerimaan nye..Kalau yang tak??


Maaf lah Wan bukan nak bertekak pasal benda yang kecil nie..Ataupun Wan nak berlagak pandai agama..Cuma Wan nak berpesan pesan je..Suadara sesama saudara haruslah saling ingat mengingati..kalau bukan Wan sapa lagi??Kalau bukan Wan nak tegur sampai bila bila pun korang yang guna cara nie menderita kena sumpah seranah..Syukur lah kalau orang tu ok..Kalau yang tak ok tu...??Tanggunglah akibat sendiri..faham faham lah dunia sekarang nie..Akher zaman katakan..


Kalau korang masih tak tahu ape bende yang Wan merepek tu..Korang leh tekan button kat bawah nie..Ingat nie hanya sekadar contoh je..kalau yang dah tahu tu tak yah lah tekan..Bagi yang nak tahu je k...Hanya sebagai contoh je..





Ok dah tahu..Nasib tiga link je taw..kalau banyak sampai sepuluh link apa perasaan korang??nak menyumpah tak??mesti menyumpah kan...Berblog pun ada cara..Cari rezeki pun ada cara..Gunalah cara yang betul..Bukan cara yang salah..Cara Wan nie betul tak??Kira halallah kan kalau korang klik dan income ada masuk..Terima kasih


Alang berleter nie Wan pun nak pesan nie..Lagi satu jangan paksa orang nak klik iklan kita tu..tak yah paksa pun..tak kan lah korang nak paksa..Ade pun yang nak klik..Entah iklhas ke tak..Cakap je dah klik padahal tak..So sapa yang rugi korang jugak..Iklan nie pun korang jangan lah klik sendiri sampai berpuluh kali klik..Ingat IP address korang tu tetap sama..Pihak iklan tu dapat kesan.Sebab tu lah income korang tak naik naik..Income tak naik naik , mengadu kat Wan..Padahal tak baca tema dan syarat..Jangan SPAM jugak..

"what you can do and what you cant do"


Bagi Wan rezeki tu ada dimana mana..Cuma kita yang perlu usaha..Nak capai sesuatu tu perlu lah dengan cara yang betul..Ingat apa yang harus , wajib , haram dan halal..Semua nya kita tetapkan sendiri..Nak rezeki yang berkat kena lah dengan cara yang betul.


Semoga apa yang Wan sampaikan nie dijadikan sebagai pengajaran dan ambillah sedikit masa berfikir..Adakah korang berblog semata mata nak kejar kekayaan , kepopuluran dunia hingga lupa akan tanggung jawab sebagai Khalifah dimuka bumi..

ok papai..

owh ye


Kalau korang ada masa..Boleh tak tolong VOTE untuk Wan kat link bawah nie..Sampai 10/12/2012 je lagi..Perlukan sangat Voting dari korang..Tanpa korang sapa lah Wan..Korang tolong Wan..Wan Insya Allah akan tolong korang..

http://www.facebook.com/TAK.NAK.MEROKOK

Klik like > Pertandingan fotografi>allow application>View entries>view more dan cari gambar dari Wan hazel dan VOTE.

Nak tahu dengan lebih lanjut cara VOTE leh lah klik kat entri Wan nie

http://wanhazel.blogspot.com/2011/11/vote-untuk-wan-dalam-pertandingan-tak.html


Kalau Facebook korang tak leh masuk application tu..Korang leh cek kat HOME klik kat tepi home tu>Security>secure browsing> korang disabledkan k..


Terima kasih...


Lain lain yang menarik

.



34 comments:

Kaori Hidayah ♥ said...

btul tuh.menyakitkan hati tull.cm die sorg je nak income.=='

Yana AmaneenA said...

Penah jugak kena macam tu . Bila orang kata jangan tekan , tangan ni gatal jugak nak tekan . Bila tekan tu , hambekkk nakk , banyak tab baru keluarr . Bengang sangat . Last-2 terus pangkah semua . Kalau ye pun nak mintak orang click tu , tak payoh ler wat gituh . Hehehe

papabear said...

setiap pengiklan tu dah tetapkan apa yg boleh dan apa yg tak boleh. Pada pendapat saya cara ni adalah salah sebab orang yg terkena bukan nak tengok iklan pun sebab nak tutup cepat2 sebab menyemak dan bagi PC yg tak power boleh hang terus.. itu dah kira menganaiya orang dah tu.. so fikirlah sendiri kalau dapat hasil dari buat benda cam tu la kan..

fiQ'Ra said...

pernah terkena mcm ni.. huhu, ingtkn ape, rupa rupanya berpuluh kot tab iklan churp2 keluar.. saboooo jelaa.. aduhaiii..

Afiqah Nabilah said...

Cuba klik open in new tab.blog WAN yang keluar.bila klik camtu je 3 tab ads yg keluar.banyak tul la.hm..nak cari duit cpt mmg la camtu.tapi cam haram jek.:)

Onitsuka_hana said...

uik..bleh ka wat cm2..

ღ Nurrul said...

hehehe , terima kasih atas peringatan wan.. Nurrul pun penah terkena juga rtuh.. hmm , takpelah.. :)

Wan_hazel said...

Kaori Hidayah ♥

tu lah kan...so diam2 je lah

Wan_hazel said...

Yana AmaneenA

ahhaha///wan pun pernah ken

Wan_hazel said...

papabear
betul tu papabear..wan sokong..PC yg lemabab mesti dah hang terus..last2 kene lah restart balik

Wan_hazel said...

fiQ'Ra
ehehhe..betul2..

Wan_hazel said...

Afiqah Nabilah

maksud fiqa??

Wan_hazel said...

Onitsuka_hana
boleh je..tapi wan tak nak watkn tuto tu

Wan_hazel said...

ღ Nurrul

ehehhe..sama2 kita beringat

Nur Zulaikha said...

singgah sini..hmm.tak patut mcm tu..dah like tp kat mane plak allow application tu?
nak try join lah..hehe

Wan_hazel said...

klik kat pertandingan photography tu k

Cheqna said...

Good advice dik Wan :-)

-zira- said...

haritu zira buat , lepastu nasib nazihah tegur , zira baru lagi guna tak tahu lagi masa tu . hehe now buat juga tapi 2 tabs je .. dah letak dont click here pun , kalau dorang nak click juga , biar jelah , dorang yang buat , orang dah warning >< anyway , mekasih abg wan sebab share tentang nie :> banyak berjasa betul blog abg wan dekat zira :D

lea said...

Hish, tawu takpe, banyak kali kena, kalau terkena terus mencarutt, dorang ni nak kaya pon tak yah lah nak buat sekejam tu -.-

hmm, good luck ea, Uncle Wan, kalau menang belanja taw

Wan_hazel said...

Cheqna

tengs akak

Wan_hazel said...

-zira-

ok..terpulang dgn cara masing2..walau apaun org tetap akan marah..sumpah seranah..fikir2 lah...

Wan_hazel said...

lea

hehehe..tengs..Amin..hope leh menang

Onitsuka_hana said...

owh.. autoblogwalking n tab bnyak kuar nie berita sensasi dah skrg..hehe

Wan_hazel said...

hehehe..tu lah..ehehhe..

fathiyyahISMAIL said...

bersetuju! :D

*saya ikhlas klik button tu ^^

Eyra Arezmie said...

kalau saye, saye memang akan letak bende ni btw saye tak dek lah letak banyak-banyak. maybe 3,4 or 5 tab.. mls nak cri gado ngan budak yg tak puas hati.. nak2 lgi dengan musuh kite.. huhu :D

Fyda Moshimoshi said...

thankz wan hazel..akhirnye dpt gak cri tutor yg mcm nie..memg terbek la tutor2 awk hehehe :)

Anonymous said...

Wan wan.
Ini kali kedua Aqilah singgah Blog Wan *SORRY TERJUJUR*
Hee :)

Tetarik dengan ChurpChrup.
Nak tanya.
Memang Normal ea kalau mula-mula pasang Chrup-chrup ni, berbulan-bulan baru dapat Cash Out ?

Aqilah baru brape minggu plusplus buat ni, tapi baru ade RM1. HAHA memang normal ke ?

Dulu wan ambik masa berapa bulan untuk Cash Out ? SORRY terbuat karangan pulak :)

BTW THANKSSS ;D

Aqilah Khairri said...

Tadi bukan Anos, Aqilah tau. Yang panjang lebar tuu. Te-CLICK anos pulak. Sengal betul mouse ni -.-

Wan_hazel said...

a ah..meman lama..kalau tak promote link dia mesti lagi lama..so mesti usaha taw..ehehhe

Aqilah Khairri said...

Oh macam tuuu. Hehe
Thankyouuu okay :D

Naziman said...

Saya pernah kena juga tu..dah la masa tu laptop tengah lembap..internet lagi slow..lag terus laptop..

Aien Nia said...

Arhh saya benci kalau macam tu.
Intenet da la slow lepas tu pakai netbok..Nak tekan pangkah balik tetiba hang...Rasa nak lempang jew orang tu

jaakechik said...

jaa penah kena mcm ni, skali klik berpuluh tabs keluar. benci sungguh. over sgt diorang tu.