Wadah Madrasah Pengalaman: Seronok menabung dengan Churp Churp_satu hari RM0.20 pun dah cukup


Tuesday, November 22, 2011

Seronok menabung dengan Churp Churp_satu hari RM0.20 pun dah cukup

.

Patung Churp Churp dan Pendrive dari Churp Churp
Hello kitty ty tabung Wan sendiri

Assalamualaikum ...


Kali nie Wan nak kongsi lagi mengenai Churp Churp nie..Ramai yang masih tertanya tanya dan mahu tak mahu je nak daftar Churp Churp nie..Kalau dibandingkan dengan Nuffnang ..Churp Churp lagi cepat dapat income..Sebab Kita yang tentukan iklan dalam Blog kita , Pihak Churp Churp beri iklan dan tugas kita kongsikan iklan tu kat kawan kawan . Manakala Nuffnang lak Pihak Nuffnang atau pihak pengiklan yang pilih Blog mana yang dia orang nak letakkan iklan..Churp Churp lak kita leh kongsikan iklan kat Facebook atau pun Twitter ataupun kat mana mana laman sesawang yang lain..Dengan syarat tak SPAM je.Semua nie pun Wan dah terangkan kat entri sebelum nie..


-Tutorial daftar Churp Churp Income lebih per-klik
-Tutorial letak iklan bergambar Churp Churp dalam Blog
-Churp Churp beri ganjaran untuk beli DSLR



Kali nie Wan tak nak cakap pasal income yang Wan dah dapat..Ataupun kelebihan atau pun cara nak dapat Income lebih..Tapi Wan nak cerita macam mana menabung dengan Churp Churp nie..Secara jujurnya Wan menabung dengan Churp Churp nie baru je beberapa bulan tak sampai setahun pun.Tapi Wan dah cashout pun pendapatan Wan nie..Setiap hari RM0.20 pun dah ok bagi Wan..Sebabnya target Wan untuk orang klik iklan Wan hanya satu kali pada setiap hari..Maka satu klik dapat lah RM0.20 dan begitu lah untuk hari seterusnya..Duit kat Churp Churp kalau tak sampai RM100 kita tak leh nak Cashout dulu..Kalau dibandingkan dengan tabung ayam atau tabung hello Kitty kita kat rumah tu mesti kita nak keluarkan kalau duit poket habis..Betul tak..



Rm0.20 X 30 hari = RM6.00 RM6.00 X 12 bulan = Rm72.00


Paling kurang kita dapat RM72.00 untuk setahun..Paling kurang kot kot lebih , tak sampai setahun kita boleh dapat RM100.++ ataupun tak sampai dua bulan kita boleh dapat RM100.++..Tak cuba mana lah tahu kan..Menabung nie sikit sikit lama lama jadi bukit..Mama Wan selalu pesan kalau menabung jangan suka korek tabung..So dengan cara nie je lah Wan menabung..Alhamdullillah pendapatan yang Wan dapat boleh bagi kat mama dan adik beradik Wan buat belanja..



Tabungan kali nie Wan nak beli DSLT Sony Alpha A77 ataupun keluaran terbau Sony Alpha tahun hadapan..Insya Allah..Sama samalah kita menjayakan tabungan Churp Churp Wan nie..Tanpa korang sapa lah Wan ...


Klik jika sudi
Semoga segala yang dikongsi bermanfaat


.



22 comments:

LAVENDERIES SHAYLEE said...

betul2..

errrmm..mana wan dpt patung churp churp ngn pendrive tu?? comellll!!! cmne nk dapat camtu?? =..=

missleana said...

wan, belanja patung churp-churp tu.. comel la... hehehe..

thanks for this info.. :)

Wan_hazel said...

LAVENDERIES SHAYLEE

yg tu wan masuk pertandingan churp2 race dulu..ehehhe

Wan_hazel said...

missleana

hehehe..welkam..tak boleh ptung tu wan punya..ahahaha

fyqahika said...

nak tanya. klu org yg tkda acc churpchurp tapi klik ads kita, msuk duit tak?

Anonymous said...

duit masuk kalau orng yg klik tu ada account churpchurp saja ka?

Wan_hazel said...

eh..mana de...org yg tak de pun income masuk...

Wan_hazel said...

org tak de churp2 klik pun kita leh dapt income

fyqahika said...

nak tnya lagi, klik ads tu pastu nak buat apa? atau boleh close je terus?

Wan_hazel said...

mana lah taw...nape klik kalau tutup terus??org klik mesti nak tahu pasal iklan tu..pelik2 ke klik sendri???

NABILA said...

daftar churp churp ni kan memang kena isi alamt rumah, nombor telefon ye?
kalau tak isi apa jadi?

Wan_hazel said...

a ah..kan ke dia org aka hantar cek kat rumah..kalau tak nak tak pe. letak alamtarumah wan je..hehehe

NABILA said...

mana boleh, hehe :p okay terima kasih

Wan_hazel said...

hehehe...sama...peace

d0llieschubbiesnil said...

salam abg wan ! sy nil ! kalu mcm org tu dah ada acc . dia klik dpt ya ???

Wan_hazel said...

asalkan ade yg klik Insya Allah dpt

zeybubumoshiiyui said...

ayoo aabg Wan , mau tnya nih . Cm abg Wan duk klik selalu tuh at mana ? Zey punya tak jarang naik lha :(

Wan_hazel said...

wan tak klik ...org yg klik utk wan..eheheh

zeybubumoshiiyui said...

ouh . untung lah :') hehehe . tqtqtqtq .

Wan_hazel said...

welkam..peace

Naziman said...

betul tu..hidup ni kena menabung juga..kalau income sikit2 tu,boleh guna utk masa depan..kalau income banyak2 tu, boleh bhagi2..70/30 mungkin..30 tuk simpann..70 tuk lain2...

★ NuNa ★ said...

wahhhh , kaya lah abang , boleh belanja makan ,, HAHAHA