Wadah Madrasah Pengalaman: Photo untuk 1 December _ Pepsi Light painting


Thursday, December 1, 2011

Photo untuk 1 December _ Pepsi Light painting

.

Terangi hari anda dengan Pepsi
Sony Alpha a350|standard kitlens
ISO 100|f/5.0|30"

Assalamualaikum..

Hai korang..Tadi Wan buat satu lagi light painting..Tapi kali nie version lain lak..Yang hari tu Wan wat arabic light painting (Allah)..Korang leh tengok tutorial kat entri nie taw..Tutorial light painting..Kalau korang nak buat pun leh rujuk kat entri tu..ehehhe..


-Tutorial Photography : Light Painting / Light Graffiti / Lukisan malam


Gambar tu Wan wat kat studio yang diperbuat dari kertas tebal yang berwarna hitam..studi kecil yang dibuat sendri dan boleh dibawa di mana mana..hehehe..Macam kat gambar bawah tu..Wan guna lampu biru untuk hasilkan api yang menjadi corak air tu.Lampu tu Wan wat sendri....Dan cawan kosong , cawan percuma susu teh tarik tu..ehehhe..Korang nak wat pun boleh jugak..Dawai hijau tu untuk tahan tin pepsi supaya jadi macma dalam gambar kat bawah tu.Dan Dawai hijau tu lak Wan tahan gina Lens minolta 100-300mm Wan..ahahha..Tak de benda yang berat guna lens je lah kan..




Kalau korang ada pandangan dan kritikan harap korang sudi sumbangkan untuk Wan perbaiki kelemahan yang ada..


Lain lain yang menarik

.



34 comments:

Mohd Amin Aizuddin said...

Woww..Nicex2..

k.h.a.l.i.l.a said...

wahhh... smart sangat ^_^

Wan_hazel said...

amin

tengs

Wan_hazel said...

k.h.a.l.i.l.a

terima kasih taw

!kHwaN said...

wah ! Wan ! lighting tu mmg cantik lah ! guna photoshop ke atau software selain photoshop ?

Zac Rega said...

sumpah smard !!
na belajar tepi abg wan .
hahaha . kk :D

Wan_hazel said...

!kHwaN

eh mana de edit nie...guna DSLR snap nie..light painting

Wan_hazel said...

Zac Rega

ahahha..try n error..senang je..mesti boleh nye

AliaJustea said...

sumpah AWESOME gila !

Nur Zulaikha said...

SubhanAllah....pintarnya wan bermain dengan lensa...moge bakat yg ade ini jgn disia2kan..nak tny ni...hari tu pernah terbace entry pasal spam link tu..tp tak ingt yg mane..kalau tak keberatan blh terangkan ape spam link kat blog ni ye?sy baru lg dlm dunia blog ni..huhu..TQ

MaiRa QuEeN said...

wah!smartnye...
blog baru berubah wajah ek?suke mcm nie..mudah dan kemas...

mIsh nIyDha said...

shemarrttt lha wan buad,,

Nurul Amirah Anis said...

Nak try lhaa...
Pandai jgak Wan Hazel ni...

Wan_hazel said...

AliaJustea

hahaha..tengs taw

Wan_hazel said...

Nur Zulaikha

rujuk entri nie k..
http://wanhazel.blogspot.com/2011/11/blog-diremove-gara-gara-link-dalam.html

Wan_hazel said...

MaiRa QuEeN

tengs...hehehe..a ah nak kasi kemas dan ringkas je skang

Wan_hazel said...

mIsh nIyDha

tengs taw

Wan_hazel said...

Nurul Amirah Anis
ehehe..try lah

Phat said...

smart gile..tabik spring toing toing

Liza Masliza . masz . said...

: wan ,, super cantik siak !! :/ untung awek wan ada boy photographer ni ,, mesti banyak gilak gambar dia .. hoho .. nice !! love it very much :) good job brother :D :

mIsSy NiTa said...

wan.. nak tnye.. i nak download & install illustrator.. tp kat mane nak dpt.. da cr kat torrent.. ade keygen.. but can't use.. die suh masukkan cd jugak.. sedih..
i love designing n nak beljar lagi..

Please reply kat email i blh x..
anitalias@gmail.com

wa khairul onggon said...

Tahniah wan... kin deras main dslr... tahniah gambar pun nang kachak :)

Wan_hazel said...

Phat

tengs bro..peace

Wan_hazel said...

Liza Masliza . masz .

ahahha..tengs n no komen..hehehe

Wan_hazel said...

mIsSy NiTa

ok nanti wan kasi link download kat awak k

Wan_hazel said...

Bang onggon

hahaha..makin deras umpama aik pasang..ehehhe..tengs bang onggon...

bungacoklat said...

terbaekkkk!;D

fiQ'Ra said...

huhu.. tak pernah tau lak pasal benda ni sebelum ni.. kreatif betul.. :)

zana said...

wan npe sy cleh nk tgglkan komen kat shoutbox tu ye..huuu...
dia tulis cmni
Shout not posted. Your IP address (203.82.92.46) is found on the stopforumspam.com blacklist.

syieda ;) said...

wahh! smart sgt! ;)

Wan_hazel said...

zana

erk..nape blacklist lak nie...try lagi k...law masih kasi taw

Wan_hazel said...

fiQ'Ra

skang dah taw kan.e.hehe

Wan_hazel said...

syieda ;)

tengs..epace

Wan_hazel said...

bungacoklat

tengs taw