Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial Buang/remove Navbar pada Blog


Sunday, March 13, 2011

Tutorial Buang/remove Navbar pada Blog



.



Ok kali nie Wan nak wat tutorial Remove Navbar pada Blog lak..

Untuk pengguna design template

Dashboard>Design/Layout>Edit HTML
tick expand widget

Lepas tu korang cari kod nie CTRL+F untuk memudahkan pencarian..

/* Variable definitions
====================


Law korang dah jumpa..Korang Paste lak kod nie kat atas kod yang korang cari tu..

#navbar-iframe { display: none !important; }



Dan jadi macam kat gambar bawah nie k..



So selesai..

Selamat mencuba.

.



18 comments:

Haninah Mustaffa said...

Tak jadi lah. Macam mana nak buat eh? Dah try banyak kali dah.

Wan_hazel said...

Haninah Mustaffa

nie yg pelik nie..spatutnya lepas copy je kod tu mesti leh nye

Mohd Amin Aizuddin said...

waaa...amin cuba...memang kena cuba untuk isi iklan nuffnang atas header.law x x jadi la

Wan_hazel said...

amin

ehehhe..cuba jgn tak cuba...

apple said...

arigatou wan^^

Wan_hazel said...

arigatou jugak..ehehe

Madihah Mahathir said...

thanks :) love it.

Wan_hazel said...

welkam..

xoxo aniesz xoxo said...

salam ..wan,aniz nak tanye .cmne nak wat icon untuk next post.utk gntikan 'older post' n dlm pd mse yg sme blog kte ble bkk cme akn post yg pling latest shj ..
tQ ~

Wan_hazel said...

xoxo aniesz xoxo


kalau wat yg lates tu...edit kat setting je..setting>formating>show to letak 1 post


yg ubah icon tu ..ggoele je..nanti ade

ohh silly me ! said...

wah ! jadi , terima kasih :)

Wan_hazel said...

sama2

Nur Ain binti Ramlan said...

alhmdulillah..sangat membantu..terima kasih.. :)

Wan_hazel said...

sama2...peace

CuTeZsiNgLe said...

salam..wan..ayda naaa mnx tlong..ayda wat napew ta jdy ea ?

Wan_hazel said...

tak jadi??dah wat betul2 ke??

Raihana Radin said...

JADI ! :D kasamida wan

niji said...

alhamdulillah ^-^... sekali cuba menjadi :) ...terima kasih ya *bow*