Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial Sweet Tooltips


Saturday, March 19, 2011

Tutorial Sweet Tooltips



.

Gambar dari Mommy Pinky


Salam korang...

kali nie Wan nak wat tutorial..eh eh..bukan wat tapi copy sedikit Tutorial dari Mommy Pinky..Kredit tu Mommy Pinky untuk tutorial nie..

Law korang nak tengok contoh untuk nie..korang leh lah halakan cursor ke mana mana link di page WanhazelJunior.Or boleh tengok kat blog Mommy Pinky. .

Law korang nak wat.
Jum Tutorial

Yang nie hanya untuk pengguna Design/layout template k.

Dashboard>Design/Layout>Edit HTML
Tick expand widget

Lepas tu korang cari kod

</head>

CTRL+F untuk memudahkan pencarian korang.

Law korang dah jumpa..Korang copy je kod kat bawah nie..Dan pastekan betul betul diatas kod yang korang cari tadi..Korang boleh pilih warna kesukaan korang untuk Tooltips tu..

Pink

<link href='http://h1.ripway.com/mommypinky85/mommypinky.css ' media='screen' rel='stylesheet' type='text/css'/><script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/urltooltip.js' type='text/javascript'/><script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/sweettiles.js' type='text/javascript'/>


Biru

<link href='http://h1.ripway.com/mommypinky85/mommypinkysolehah.css ' media='screen' rel='stylesheet' type='text/css'/><script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/urltooltip.js' type='text/javascript'/><script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/sweettiles.js' type='text/javascript'/>


Oren

<link href='http://h1.ripway.com/mommypinky85/mommypinkyorange.css ' media='screen' rel='stylesheet' type='text/css'/><script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/urltooltip.js' type='text/javascript'/><script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/sweettiles.js' type='text/javascript'/>


Hijau

<link href='http://h1.ripway.com/mommypinky85/mommypinkygreen.css ' media='screen' rel='stylesheet' type='text/css'/><script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/urltooltip.js' type='text/javascript'/><script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/sweettiles.js' type='text/javascript'/>




Ok tuje..Preview..law tak de error leh lah save..

Selamat mencuba..


Kredit:Mommy Pinky




.



8 comments:

pelangi_aien said...

akirnya jadik selalu ye tajadikk je XD terima kasihh .

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wan buatkan tuto untuk back to top boleh tak untuk akak?...

Wan_hazel said...

MYA EL QAYREENA AZRYAN

ok kak..law free wan wat k..

Hazirah Abu Seman said...

ohh..coding ni macam ade virus je..dulu penah pakai coding nih..then tak boleh bukak blog because of it. terpaksa delete n then baru okey :)

Wan_hazel said...

a ah betul tu...

Tea said...

huwaa.. tak jadi pon...

Wan_hazel said...

tak jadi tak pe..jgn buat k..ade malware

Mommy Pinky said...

Wan, akak dh update code.. ;)