Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial centerkan header...


Friday, March 18, 2011

Tutorial centerkan header...

.



Salam korang..

Kali nie Wan nak wat tutorial ketengahkan headr korang..Law yang dah center header tu ..Takyah lah tengok tuto nie..ehehhe..Bagi yang tak taw je..Ramai gak yang tanya Wan pasal centerkan header nie..Slalunya Wan ajar camtu je..Tak de nak wat tuto..So kali nie law ada yang tanya lagi..Wan kasi link tutorial nie je lah..senang kan.


Tutorial nie bagi pengguna Design/layout je..Classic template tak leh.Law nak wat

Jum tutorial.

Dashboard>Design/layout>Edit HTML
tick expand widget

Korang cari kod nie

/* Content


CTRL+F untuk memudahkan pencarian

Law korang dah jumpa..Korang paste lak kod dekat bawah nie betul betul diatas kod yang korang cari tadi

.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto; }



PERHATIAN:sesetengah template memang tak de /* Content so korang leh godek sendiri..Wan tak taw gak nak wat camne..ehehhe.


Papai..

.



23 comments:

~CiK TiNieY~ said...

yeayy...baru buat tadi...nasib baik jadi...tengs!;)

chiLleD...!! said...

terima kasih wan..sgt membntu..=)

Wan_hazel said...

welkam all

Dudu said...

yup2...

dpt wat wan..tqvm..
nk tgk another tuto :)

Wan_hazel said...

hehehe..welkam..peace

Faten Ahmad said...

maceh yer. hehe. da settle pun mslh sy. *__*

Wan_hazel said...

welkam...hehehe

superb sahabat said...

Assalamualaikum..
terima kasehh atas tuto nehh :)

Wan_hazel said...

superb sahabat

welkam..eheheh

6 ARIF said...

x jadi la wan..camne ek?]
http://6arifgeneration.blogspot.com/

Wan_hazel said...

6 ARIF

erk pelik gak...nape lak tak jadi??

lolalita myra said...

waaa~kenape tak bule pon,,?yer cakap ader widget yg gune HTML1 yg same,,tulun saye.. =(

Wan_hazel said...

lolalita myra

ah...widget guna HTMl yg sama???maksud

lolalita myra said...

ngee~caner eh..
okies.
dier ader tulis gini;
More than one widget was found with id: HTML1. Widget IDs should be unique.
hehehe

Wan_hazel said...

lolalita myra

mesti header dah center tu kan..??

lolalita myra said...

ouh yeah!!!bejaya jugak,,hee~
thnx eh wan.. =)
da jupe ktner probnyer,ngee~

Wan_hazel said...

lolalita myra

welkam..ehehhe.peace..

MeLmeL said...

abang wan,macam mana nak cari kod tu ?

Wan_hazel said...

CTRL dan F tekan serentak kat keyboard..lepas tu copy and paste kod tu dalm ruangn find..

6 ARIF said...

x jadi laaa wan...cube tengok blog sayer..www.qhaziq.blogspot.com

Wan_hazel said...

tak jadi ke??

ika said...

wan tak jadi larrr . macam mane eak ? wan plese tolong ika .

Wan_hazel said...

tak jadi..guna template ape erk??