Wadah Madrasah Pengalaman: Jauh menerajui gelap malam


Thursday, March 17, 2011

Jauh menerajui gelap malam

.


Kutekan picu alam maya,seraya aku memasuki ke alam itu,penuh nurkilan terpampang dihadapan nya....pelbagai cerita suka duka,tangis tawa,...anehnya, aku dapat menatapnya tanpa berganjak dari tempat duduk ku,hanya jemari ku yang ligat menari....


Jauh,aku menerajui gelap malam,namun itu tatkala malam,
Namun cerah pagi menyentuh tubuh.
Segan segan mata terbuka,silau dek kerna cahaya mentari.

Ku gagahi setiap langkahku,penat terasa,lelah merangkum payah nya perjalananku kini.itu ini serba tak kena...malas mula merasuk sikapku.mempersoalkan kemana pergi hilangnya .


Mendiam



Kau hayati tatkala ku menangisi,

Malam,
Mengapa kau berlabuh andai kau berikan kerinduan,
Malam,
Mengapa hanya punguk rindukan bulan,


Lembut bayu menghembus,
Menyapa membelai tubuhku,
Aku tahu itu kiriman kerinduan,
Aku sekadar mengandaikan,
Memberi sedikit senyuman dihati,
Waima nyatanya tiada sedikit pun hembusan kerinduan,
Aku cuba mengelak dari mendengar rintih rintih hati ku yang cengeng,
Sedemikianlah ku khabarkan pada nya,
Agar secebis senyuman terukir,
Begitu panjangnya bahasa malam,
Bisu tak bersuara namun terukir berbahasa,


Malam mohonku pada yang Esa agar permohonanku akan dimakbulkan...

Tenangkan lah aku..Berikanlah petunjuk..


.




14 comments:

atikah said...

wahhhhh.nang puitis ayaattt yaa.terer tak bermadahh ouhh.:)

Belalang Hijau said...

puitisnya bahasa...

Wansteddy Tales said...

macam magician aka jinny ^^ cute dolly dgn kombinasi warna yang fancy. Suka layan ekspresi muka dolly Wan. Tak lupa mata yg berkaca comel tu ^^

Putri Zara Sofea said...

alalala cik wan yang comei, kenapakah dikau bermuram durja?

tak seperti blog yang selalu, dan x seperti blognya yang ceria..huhu..

tau tak, tiap benda yang terjadi di muka bumi, ada rahsia dan hikamah disebalik kejadian..

hidup ni, kalau xde asam garam memang tak meriah. suka atau duka memang lumrah.

apapun, cuma jangan lama sangat berduka ya? heehehe..

hidup cuma sekali, jadi manfaat sepenuhnya.. cheers :)

just nak share satu lirk untuk wan:

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side.......

hopefully membantu sikit :)

♥sophie♥ said...

setiap yg telah berlaku,,telah ditetapkan oleh tuhan..kita hanya mampu merancang tetapi dia yg menentukan ..

Sharienz Sz said...

hebat wan bermadah pujangga :)

the queen's ! said...

abg ! acdsee tu nak gune cane ek ? dah dload tp taktau nak gune cane . adobe sush laa :(

Wan_hazel said...

atikah

ahahah..biasa2 jak eh..ppakey ilang sedih mek..

Wan_hazel said...

Belalang Hijau

tengs blalang

Wan_hazel said...

Wansteddy Tales

hehehe..tengs kak..try n error je wat dolly nie..tengs

Wan_hazel said...

Putri Zara Sofea

tengs taw...ade something yang tak kene...hope leh lupa segala yang tak ok..tengs taw...

Wan_hazel said...

♥sophie♥

a ah..betul tu..so skang nie biarkanlah apa yang Tuhan dah rancangkan wat kita..redha

Wan_hazel said...

Sharienz Sz

tengs..biasa2 je

Wan_hazel said...

the queen's !

wan tak taw lah..cowie..