Wadah Madrasah Pengalaman: Pesanan buat New Blogger ..jangan guna Shoutmix terbaru


Saturday, November 26, 2011

Pesanan buat New Blogger ..jangan guna Shoutmix terbaru

.



Assalamualaikum...


Kali nie nak luahkan sedikit permasalah dalam dunia Blog nie..Kebanyakan Blogger baru menggunakan applikasi Shoutmix ..Padahal Shoutmix nie adalah satu medium pengantaraan yang terbaik antara semua Blogger..namun pada hari ini Shoutmix semakin menjengkelkan ..Makin melebih lebih lebih lak..


So apa yang Wan nak sampaikan ialah..Harapkan korang semua Blogger blogger janganlah guna Shoutmix yang terbaru nie..Sebab bukan semua nak membazir masa log in dan entah apa yang diperlukan untuk tinggalkan jejak kat dalam shoutmix tu..Dan ruang untuk tinggalkan URL blog pun tak de..So macam mana nak berkomunikasi dua hala dengan Shoutmix tersebut..


Apa cara yang terbaik kalau tak guna Shoutmix terbaru nie..Cara nya korang boleh guna Cbox walaupun Cbox nie agak menyusahkan...Tapi Cbox adalah yang terbaik dari Shoutmix yang terbaru nie..jangan merungut daripada takde baik guna Cbox kan..Ataupun Shoutbox macam yang Wan guna sekarang nie..Ataupun Shoutbox jenis lain.Klik link kat bawah nie untuk kenali apa itu iShoutbox


Pengenalan iShoutBox Penghubung terbaru dunia Blogger


Wan pun ada cari Tutorial cara tukar Shoutmix baru ke shoutmix lama..Cari Tutorial change new Shoutmix to classic shoutmix..Semua Wan cari tapi hasilnya hampeh..memang tak leh..sebab Kalau nak register kat Shoutmix lama/classic shoutmix acc tu dah kene tutup..Korang try jugak lah.Wan macam macam cara je try..Mungkin tak brapa pandai kot..Mula mula Wan daftar sebagai pemegang acc Shoutmix yang baru dan ambik ID shout acc baru tu untuk log in acc Shoutmix yang lama namun akher nya tak dapat jugak..Wan dah try semua..Pape pun korang yang guna Shoutmix baru nie better tukar je k..Tak kisah lah guna Shoutbox apa pun..janji shout tu tak melecehkan dan ada tempat nak tinggalkan link pengunjung...


So selamat menukar shoutbox korang..


hanya sekadar pesanan hikmat blogger je..

Owh ye sebelum tu leh tak korang Tolong Vote untuk Wan..Sampai 10/12/2011 je..Lepas tu tak yah Vote lagi..

Car cara nak Vote leh tengok nie..

Vote untuk Wan dalam pertandingan "Tak Nak Merokok".




Lain lain yang menarik

.



55 comments:

Iera Afzu said...

Totally agreed. Shoutbox baru menyusahkan. =='

Btw, vote tu tiap2 hari ke? Sebab Iera suka gambar tuh, harap2 gambar tu menang. :) Good Luck tau? ^_^

Mohd Amin Aizuddin said...

Memang leceh wan..Mintak itu la ini la..Wat serabut je.. :(

Anis Diyana said...

shoutmix baru menyusahkan,nasib baik anis guna shoutmix lama lagi,huh

Kuchiki EnnaMoon said...

memang susah pown, shoutmix baru tu :)

NaMi said...

bagus lah guna versi bru tak ada lah orang nak spam kat kotak tuh .. guna versi bru lagi bagus kot ...

ceeqa said...

salam wan..mmg btul n3 baru wa about shoutmix baru nih.sy de masuk blog blogger lain n nk tinggalkn jejak kt shoutbox dia,tapi bile tkene ngan shoutmix jenis nih,sy jadi meluat n terus blah dari blog tersebut.terkilan jugak sbb blogger tersebut dh melawat n tinggalkn jejak kt blog kite tapi kite xdpt bls balik.
hrp ade jln penyelesaiannye nnti...

awin said...

thanks wan sebab sudi share info ni :) btw, dah vote !

Wan_hazel said...

Iera Afzu

a ah setiap hari boleh vote...tengs utk voting tu..

yep memang susah skit new shoutmix nie

Wan_hazel said...

Mohd Amin Aizuddin

yep betul tu..anoying..

Wan_hazel said...

Anis Diyana

hehehe..kekalkan je shoutmix lama tu k

Wan_hazel said...

Kuchiki EnnaMoon

yep betul tu

Wan_hazel said...

NaMi

hehehe..setiap org ada pandangan berbeza...

Wan_hazel said...

ceeqa

yep betul tu..Wan pun kadang2 terus blah dr blog tu..eh bukan kdg2..tp memang blah terus..

Wan_hazel said...

awin

tengs awin

A retarded kitty said...

guna je shoutmix lama. mudah dan cepat

9n0L4 said...

ye nami. utk versi baru tu, boleh tglkan jejak dgn tekan pd more option. kat situ add profile. blog address. Done! skali aje tu buat. nnt nick kita tu ade link dgn blog kite. :)

zana said...

stuju..kdg nyusahkn aje..nk tgglkn komen pun pikir 100x..hehe

putri nur izzati yazit said...

wan hazel , saya ada jumpa macam mana nak reverse ke shoutmix lama . dia kat bawah sign in tu . tapi kecik ayat dia . kena tngok btul btul .

putri nur izzati yazit said...

wan hazel , nak reverse shoutmix tu ada . yg old version tu ada kat bawah
sign in tu . cuma kecik la ayat dia . kena tngk btul btul .

tasha ;) said...

shoutmix terbaru ny memang leceh lah . sumpah leceh . shout box yang lama jugak yang best ^_^

Mialia said...

haha, tak suka jugak.. msa tu bukak akaun shoutmix, then dia mintak email, bukan username.. pelik gak.. (dah lupa guna email ape,haha)

tak faham sgt ape abg wan cakap, tapi cuba pergi shoutmix.com n tekan FORGOT? then tekan use old version

MaYa MustWany said...

caya la wan,entry ni terluah gak pe isi hatiku.hahaha..memang leceh coz de sign.skali dua leh guna guest tapi xdapat kunjungan balik coz xde url blog.nak sign takut,shout box kita lak de effect.mas dulu de sekali tiba2 keluar versi baru,lepas adjust,dapat balik.nasib baik de bookmark yang versi lama.

ღ Nurrul said...

memang meyusahkan lah gtuh... guna shoutmix yg lama mmg tak boleh ker ? ? ? susahlah gtuh..

Saddila said...

alaa alaa alaaa . mula2 guna cbox , orang kata susah , pastu nak guna shoutmix pulak , yang old version nye dah tak boleh pakai . yang ade just new version . mcm hampehh . guna tu la skang .

tapi bila pk2 balik , baik tukar cbox semula :'(

#dila ada entry nak guna shotmix yang baru tu , boleh isi url . tapi leceh giloo .

feza said...

ingat hari tu nak tukar jugak ke shoutmix baru. mujurnya tak tukar lagi. kalau lagi menyusahkan buat aper.erk

Syarifah Nur Safiqah SH said...

tp kalau guna shoutmix lama ? sbb mmg dah pakai yg nie dah lama .

Za said...

huhu..betul2....and urs also susah nak shout...xtau mcm mna nk buat :( uwaaaaa

Wan_hazel said...

A retarded kitty

yep betul tu..

Wan_hazel said...

9n0L4

tp masih menyusahkn jugak kan..ehhehe

Wan_hazel said...

zana

hehehe..tu lah kan..

Wan_hazel said...

putri nur izzati yazit

a ah betul tu..tu untuk yg dah daftar shoutmix lama..kalau yg blogger baru mesti kene daftar lagi kan..so nak tak nak kene guna shoutmix baru

Wan_hazel said...

tasha ;)

sokong2

Wan_hazel said...

Mialia

ehhehe..masksud wan..daftar utk pertama kali tu

Wan_hazel said...

MaYa MustWany

ahahhaa..terluah sudah kan..ehehhe

Wan_hazel said...

ღ Nurrul

memang tak leh..sebab pndaftaraan shoutmix yg lama dah close

Wan_hazel said...

Saddila

a ah memang leceh wat semua tu..org blogwalking nak cepat bukan nak lambat..ehehe

Wan_hazel said...

feza

ehehhe..betul tu

Wan_hazel said...

Syarifah Nur Safiqah SH

shoutmix lama ok

Wan_hazel said...

NZ Diaz

bukan semua nak log in ..org blogwalking nak capat bukan nak lambat..sekdar pndapat

Nurul CLumsy Gurl said...

dulu ade kt tpi side tu shoutmix yg lma... skrng dh x der... huh..

QilaDany said...

qilla guna shoutmix bru, sbb qilla tak tahu shoutmix lama knapa semua org xboleh nak chat dgn qila :(
and btw, kalau wan nak shoutmix lama, wan just dftar je acc shoutmix bru ny, tpi tkpyah la guna. sbb nty dekat dlm acc shoutmix bru tu, dy ade 1 link untuk kite guna old version :)

Wan_hazel said...

Nurul CLumsy Gurl

a ah

Wan_hazel said...

QilaDany

tak boleh jugak..wan dah cuba..

Onitsuka_hana said...

hna dah daftar pun tapi jenuh nak isi sgla mcm benda

iena luviey (: said...

iena guna bole jer wan, huhu
iena guna yg classic tuh laa, hee~

Wan_hazel said...

Onitsuka_hana

ehhehe..no komen

Wan_hazel said...

iena luviey (

tu dah lama guna kan...maksud wan yg nak buat shoutmix baru..yg nak daftar bg pngguna pertama..

QilaDany said...

ohh, wan baru nak sign up untuk classic shoutmix eh? kalau tu mmg la xboleh, sbb registration closed.

Wan_hazel said...

QilaDany

tak lah..wan cuma kasi taw je..ehehhe

fyza_sunshine93 said...

setuju sgt!

Wan_hazel said...

hehehe

riewzz wan said...

tpi wan..shoutmix bgus sbab dya ade privasi....cbox plak xda privasi...btul..sya nak gtw korang...sbab klu cbox dya ade smpan IP address kta... jdi klu korang blum tw pa2 sal IP 2u...sya cuma nak nasihat...hati2 la...jgan dedahkan IP korang ssuka hti...

Mohammad Amirul said...

salam wan hazel.....boleh x minta tolong bagi cara2 nak betulkan sbb blog saya untuk setiap post x boleh nak komen.

Wan_hazel said...

awak guna template apa ye??

anuwar said...

Orang bodoh je yang beranggapan shoutmix menyusahkan.