Wadah Madrasah Pengalaman: Download Adobe Photoshop Lightroom v3.0 Portable (free full version)


Sunday, November 20, 2011

Download Adobe Photoshop Lightroom v3.0 Portable (free full version)

.

Assalamualaikum...


Hai korang...Kali nie Wan nak kongsikan Adobe Photoshop Lightroom v3.0 Portable atau pun Adobe Lightroom v3.0 Portable untuk korang...Sebagai seorang Photographer seharusnya korang mempunyai perisian Adobe nie..Adobe Photoshop atau Adobe Lightroom nie..Kalau kedua dua nya lagi terbaik..Perisian nie diharuskan untuk mengubah Exposure korang atau pun mengetahui Metada korang.Metada bermaksud detail detail mengenai gambar korang..Macam contoh kat gambar nie..


So jom kita Download Perisian nie..Klik link kat bawah nie k..


Download Adobe Photoshop Lightroom v3.0 Portable

Bila korang dah Klik Link tu..Korang akan terus ke page 4shared..Macam kat bawah nie..Dan korang klik lah button Muat turun macam kat anak panah kat dalam gambar kat bawah nie..


Dan bila korang dah klik korang akan lihat page tu berubah jadi macam kat gambar bawah nie lak.So korang klik lah macam kat anak panah dalam gambar kat bawah nie k..

Bila dah klik korang akan tunggu beberapa saat..Sabar lah menunggu..Jangan merungut lak menunggu..Bila dah selesai beberapa saat tu..Korang klik lak Muat turun sekarang..

Dan nanti akan muncullah pop up macam kat dalam gambar kat atas tu and klik lah OK.Bila dah selesai Download..Korang extract lah file korang tu k..Korang tengok kat youtube "how to extract File"..Kalau laptop korang dah ada winrar dan boleh extract tu..Korang klik kanan dan klik extract here..


Lepas dah extract tu..Korang bukak lah folder yang dah di extract..Dan lepas tu korang akan dapat lihat file dalam folder tu seperti dalam gambar dibawah nie..


Dan lepas tu..Korang double klik icon yang macam kat anak panah dalam gambar atas tu .Bila korang dah double klik..Korang akan dapat tengok Pop Up macam kat bawah nie..Dan korang klik lah Use Default Catalog.


So dah selesai..Korang dapat lah perisian Adobe Photoshop Lightroom korang..


Selamat mendownload..


Papai.

-malwareByte_Penting untuk yang suka online
-Donwload Xara 3D 6 portable (free full version)
-SAI paint Full Vesion/Portable free download
-Download Adobe illustrator CS5 Portable (free full version)
-Download Adobe Photoshop CS5 Portable (free full version)
-Download Adobe Photoshop CS3 Portable (free full version)
-Download Adobe Photoshop CS (free full version)
-Download Game_Angry Bird portable




Kemungkinan pautan untuk memuat turun applikasi ini di 4shared tergendala atau telah disekat.. Sebagai langkah kedua disini ada pautan untuk applikasi di pautan yang lain.  download link dibawah
(maaf atas ralat yang terjadi)

 Lightroom 4 (stable)
Download: DF - UL


.




41 comments:

AzzaLifeStory said...

Wahh. .lama dah cari nie. .
akhirnyaaa. .=D
thnks WanHazel. .^^

Wan_hazel said...

welkam..peace

Ahmad Fazren said...

thanx wan . (y)

Chenal said...

TQ bro..mok try la

Wan_hazel said...

Ahmad Fazren

welkam

Wan_hazel said...

chenal

welkam bro...try jak k

Khalilah said...

benda boleh guna selamanya ke atau sebulan jew ?? sbb pernah download tp dan guna 30hari jew pastu tak leh guna dh

Wan_hazel said...

Khalilah

yg nie jenis portable..so tak de trial ..leh guna samapai bila2

Khalilah said...

ok thanks :)

Wan_hazel said...

welkam

Anonymous said...

kite suka tgk abg wan punya blog.. cantik dan comei.. (^_^) abg wan lgsg xkedekut ilmu nk share apa2.. xramai org cm abg wan..

Wan_hazel said...

tengs..ehhehe..jgn lah puji lebih2...hehehe..eceh

Anonymous said...

Abg handsome :)) kenapa time sye na double klik dye ade kuar -> the system cannot find the file specified

Wan_hazel said...

file tak corrupt ke???

Princess Peanut said...

akhirnya..dpt jgk dwnload tq wan =)

seha said...

tenks a lot wan, hopefully it's working!..:)

ŃŎŔŜŶŨĤǺĎǺ said...

salam wan . nape tak bole ek? dah download , tp bile bukak dye dlm word ... camne ek?

Anonymous said...

thanks wan hazel..

Secrets of A Teenage Girl said...

thanks wan.. kana dah cari ni, akhirnya jumpa jugak ;)

bebeldotsorang said...

Terasa nak edit gambaq. Check2 Lightroom yg lama file corrupt. Nasib baik Wan Hazel ada share hehe. TQ Wan :D

Anonymous said...

sgt2 dikehendaki.. tq bro~

Anonymous said...

mna satu link kedua ek?

Wan_hazel said...

kalau tak de so satu link je..semua nya ada dlm tu..

Anonymous said...

thnx wan hazel..

Anonymous said...

hye admin . . npe sy x bole pown nk download ? da lama cari tp x jumpa lg. . spe2 yg jumpa untuk free tlong pm sye. . alonez3598@gmail.com
harap sgt2 nie . .

Anonymous said...

sorry.cmne nak corrupt file?

Anonymous said...

sory,maksud saya file ni tak leh bukak.katanya ada unsur2 pnyalahan undg2.cmne tu?

Wan_hazel said...

bukak file??dah extract??

Anonymous said...

er.. software ni bukan sepatutnya kena beli ke bang? Halal ke tak halal cara ni? Takut la dengan siapa nak mintak maaf nanti....

Wan_hazel said...

kalau macm tu jgn download..dosa tu... jgn download taw.. awak dah fikir bnde haram so haram lah bagi awak yg fikir tu.. fikir sndri ye.. jgn tanya wan lak.. wan bagi free bukan brg curi.. bende nie simple je pun.. beras pun sptut nya kene beli tapi ada org bagi free suh ambik.. camne lak tu??

Anonymous said...

Halamakkk dah lame cari ni. Wuwuwuwuuu thank you so much wanhazel :)

Nurul CLumsy Gurl said...

cmner nk download nie Wan......
link tu x der tmpat nk download... huuhuu

Wan_hazel said...

ada..tgk btul2

Anonymous said...

salam..tak leh download..leh tak upload sekali lagi..dia cakap The file is suspected of illegal or copyrighted content.

Anonymous said...

The file is suspected of illegal or copyrighted content.biler klik link dia cakap camni..camner ni bos..

Wan_hazel said...

ada entri bawah skali tu kan,.baca sampai habis taw..

wan said...

salam
nk tnya untuk win8 ada x?

Wan_hazel said...

awak try je download..tak taw lak function ke tak ngn w8

Anonymous said...

kalau x keberatan..nk tanya mcm mne nk extract part-part tu??

Adam Azra said...

wan link broken. ada backup tak? nak pakai sangat2 ni :(

Wan_hazel said...

tak de lak...yg nie je ada... maaf ye..lama dah tak update link tu..