Tuesday, November 27, 2012

i'm never letting you GO

.Assalamualaikum...

Wahai sidia yang sedang membaca entri ini. Tahukah kamu betapa perasaan cinta ciptaan Allah ini begitu rahsia sekali? Ternyata setiap hari ini adalah perkenalan buat kita . Setiap hari ada saja perkara baru yang kupelajari tentang dirimu.nanti kita bercinta selepas Nikah ye.. hehehe.. :)


https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/486254_374248169332224_2057712113_n.jpg 


Mempunyai kekasih calon isteri tidak semestinya sama dengan bercouple. Ibarat orang yang sudah bertunang, maka tunang itu adalah calon isterinya dan juga kekasihnya. Selagi mereka tidak berdua duaan dan melanggar batas batas syarak, maka hukumnya harus. Bercouple yang berkepit ke sana ke kemari berdua duaan itu yang haram. 


Ini saja yang mampu kulakukan setakat ini, walaupun tidak sempurna. Kerana kita ketahui juga, hasil kerja Allah tidak pernah sia-sia.


Bila aku cukup bersedia untuk menjadi Imam untuk diri nya dan cukup persediaan semua dunia dan akhirat.... akan ku lamar dia dengan cara yang terhormat ... Insya ALLAH..:)

 Beringatlah kawen tu bukan try n error  , Kita mencari pasangan menuju ke syurga bukan mencari cinta dunia semata mata.. Ini realiti yang aku sendiri alami.Yang aku sendiri sedari. Hensem dan cantik tu bukanlah ukuran keimanan seseorang .. Perkahwinan ialah masjid yang kita bina.. jadi mana letak tiangnya?? Tiangnya terletak pada solat.. runtuh solat , maka runtuhlah masjid .. Bercinta kerana agama , hilang agama ,hilanglah cinta..


 SEMOGA ALLAH REDHA


.
Sunday, November 25, 2012

:)

.Assalamualaikum...


Lama benar kalian menanti, bukan? Kalian yang menanti aku menulis secebis kisah kehidupan aku. Maaf andai kita tidak bertemu acapkali di sini. Bukan merajuk atau menghilang, tetapi masa dan kehidupan telah dibelah-belah kepada beberapa bahagian . Kali ini aku memfokuskan lebih kepada jahitan . Manakan lagi pintu rezeki itu jika tidak dicari cari . Sebarang pertanyaan kalian boleh ajukan di https://www.facebook.com/wan.hazel .. Boleh saja PM/inbox/mesej . :) .


Kekadang kehidupan ini begitu sukar untuk kita duga. Kita sangka hari ini adalah yang terbaik , kita sangka ini adalah yang terbaik..Namun segala nya tidak seperti yang kita sangka..Segala gala nya tidak seperti yang kita rancang .. Dan perancangan ALLAH itu lebih baik dari apa yang kita sangka.. Pengaturan ALLAH membuatkan aku terpegun.. Suatu masa dulu mungkin ia hanya kebetulan.. Dan hari ini kerana peristiwa itulah aku merasa apa yang aku rasa pada hari ini.. Kerna aku jumpa dia walaupun secara kebetulan disuatu tempat itu.. Alhamdullillah.. Aku tak kan jemu berbicara tentang "kebetulan itulah suratan ". ." Ketika anda diliputi kesedihan dan kebimbangan, berbuat baiklah terhadap sesama manusia, nescaya anda akan mendapat ketenteraman dan kedamaian hati.  Kebaikan itu sebaik namanya, keramahan itu seramah wajahnya, dan keikhlasan itu sesuci rupanya. "

.