Tuesday, November 20, 2012

Alhamdullillah

.
Assalamualaikum...


Mana lagi tempat ku panjatkan Syukur jika tidak pada ALLAH.. Rezeki yang ada pada hari nie semua nya milik ALLAH.. Rezeki yang ALLAH bentangkan tunggu sahaja untuk kita kutipkan satu persatu..Alhamdullillah..


Sudah hampir seminggu kepala ku masih bedenyut kepeningan mecengkam teras kepala selirat wayar wayar darah terasa serabut bercampur campur. Boleh saja jentera jentera darah tersangkut sangkut . Ya ALLAH , nikmat sakit yang kau turunkan ini membuatkan aku terfikir entah berapa ribu dosa yang telah aku lakukan. Ya, benar kata nya . ALLAH mahu aku berehat seketika. Mahu aku insaf akan nikmat sihat sebelum sakit. Namun , setiap kali sakit melanda teriak hati meruap ruap .."Ya ALLAH mengapa tidak saja kau tarik nikmat sakit ini .. "


Sesekali aku terfikir , tidak .. bukan sesekali namun hampir setiap sekali .. bagaimana lebih nya kesakitan saudara se Islam kita di Gaza . Rutin harian bermain dengan najis najis bom . Dan kita disini berlari lari bersorok dan berdiam malah ada yang berlakon dan bernyanyi.. Israel pula tersenyum nampak gigi bertopengkan dermawan dengan muka simpati... KITA???

Sesungguhnya ALLAH itu maha mengetahui akan perancangan kehidupan.. Daun gugur pada sekian sekian waktu juga telah dirancang-Nya . Namun Doa itu senjata .. mari kita berdoa...

Ya Allah..please help ur believers in Gaza..


Ya ALLAH lindungilah aku , limpahkan lah kesihatan yang berpanjangan terhadap ku.. Ya ALLAH aku bukan menolak perancangan Mu namun jika mudarat ia bagi ku maka Kau ambillah ia kembali.. 


P/S : semoga kesakitan ini hanya sementara ...