Wadah Madrasah Pengalaman: kembali apa adanya


Monday, December 21, 2009

kembali apa adanya

Salam ♥ ♥Photobucket
Teratak yang telah lama saya tinggalkan...kini saya menongkah lagi disini,bersama noktah,abjad mahupun prosa prosa penuh antonasi. Sepeninggalan saya pasti banyak yang telah melupai, yang masih mengingati itu,sejuta terima kasih saya ucapkan. Benar ada kala nya dunia ini penuh isi tersirat,hikmahnya andai itu lebih dimengertikan. Perjalanan saya masih yang sama,masih mengandungi nilai yang sama,itulah yang telah tertempa maka itulah saya. Ada perkara yang berulang kali kita lakukan, susun atur catur kehidupan penuh hati hati. Kata nya,diam tak bererti tak mengingati,jauh tak bererti hilang, senyum tak bererti bahagia dan tangis tak bererti bersedih. Dan kekadang kata kita tak serupa gerak. Jauh benar menyimpangnya.


Lalu disulam kata..Saat mata mula terlelap,terimbas pula mimpi dulu. Perlukah sekali lagi menghilang,mendiam,atau sekadar mengetuk dilaman minda,membawa titik titik noktah...mungkin bukan noktah,mungkin tanda tanda soal yang berderetan meniti dibibir.

Hari yang berikut nya menjelma,hampir tiga hari tinta ini saya draftkan,lantas hari ini saya mulakan lagi langkah jemari saya menari dipapan kekunci. Sekali lagi diteratak ini saya berikan sedikit irama hawa telinga untuk kalian. Photobucket"Olivia-cinta apa ada nya"Photobucket. Terdiam seketika,sejenak diteratak ini,tiada beza dari yang kelmarin. Suasananya tetap sama,namun apa yang membezakan nya dari yang dulu??? Tiada bukan. Indah nya dulu, peramah nya kalian yang dulu... Hinggakan saya meninggalkan kalian,tanpa khabar berita,diam,bisu seribu bahasa. . .


Tersusun indah bait bait puisi, bukan terukir disini namun ia nya terlakar disudut hati... Saya mula termenung jauh berlarutan melintasi denai-denai kewajaran,realiti fantasi, angan hakiki. Berbisik pula sekecil hati... Inikah warkah kembali nya saya diteratak ini atau ini warkah ucapan selamat tinggal pergi nya tak kembali maka tiadalah baris baris bicara titisan dakwat wan_hazel...
Terkenang saat mendirikan tiang teratak ini. Lucu benar ketika itu. Porak peranda disana sini, tiadalah sepertinya teratak ini hari ini,jujur saya katakan tiadalah seindah yang ini. Hari hari mula berputar semakin hari semakin ramai kenalan,apa tidaknya saya sering berkunjung keteratak kalian. Blog walking kata nya...hinggakan suatu hari saya mendapat cacian dari seseorang,.lalu saya lakarkan entri berkenaan...cek this link apatah.
Hampir bebulan lama nya teratak saya pula terukir dilaman majalah ...cek this link,,Yezz....


Akhirnya,disini,bernoktahlah bicara ini,salam buat kalian,semoga berjumpa lagi diwarkah yang seterusnya.salam sahabat dari saya...yang benar wan_hazel.kenali saya klik this link "all about Hazel"..papai Photobucket.

Photobucket2 comments:

Sufy said...

salam wan hazel...selamat kmbali..yuhuuu, jom2 terus berkarya..keep it up wokkeyyy!!hehe...:)

Wan_hazel said...

ok sufy...tengs...hehehe